(Nederlands) Watersnip + Bonte strandloper

Sorry, this entry is only available in Dutch.

(Nederlands) Wadkant ruimte, natuurlijke en kleurrijke zonering en leuke details.

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Interview with the theme SAND in the yearbook of Drenthe in 2017.

B'ART

(Nederlands) Lezing PERU, 21 december 2015 Steenwijk “De Noordwesthoek” , De Klincke Kerkstraat 16, 20.00uur

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Erelidmaatschap voor oprichter 60 jarige natuurvereniging.

201502160028aNatuurvereniging KNNV De Noordwesthoek te Steenwijk vierde vorig jaar het 60 jarig bestaan. De oprichter hiervan, Machiel de Vos (79) uit Havelte, ontving maandagavond 16 februari op de jaarvergadering het erelidmaatschap. De nu nog in vele natuur-werkgroepen actief zijnde de Vos, ontving het erelidmaatschap vanwege zijn betrokkenheid en inzet voor De Noordwesthoek. Werken aan bewustwording, van de rijkdom die de natuur de mensheid geeft, is een passie welke natuurfotograaf Machiel de Vos van harte uitdraagt. Vele publicaties in vele bladen, tijdschriften op kalenders en in boeken heeft hij, in ruim 25 jaar, op zijn naam gezet. Ook zijn fotoboeken, Utrecht en het in 2014 verschenen Havelterzand, laten de brede belangstelling en kennis zien waarmee hij de natuur fotografeert en anderen tot inspiratie wil zijn.

“Kunst met een grote K”, deelname met “Nature-art”.

201411070012 “Kunst met een grote K”, onder deze titel heeft de Historische vereniging Havelte e.o. van 8 – 22 november 2014 een expositie georganiseerd in het voormalige gemeentehuis aan de Boskampsbrugweg te Havelte. Open zaterdagen 10.00 uur tot 16.00 uur. Overigens Maandag t.m. vrijdag 11.00 uur tot 13.00 uur. Deelname van mij met 8 foto’s “Nature-art”, expositie uitvoering zonder glas, in speciale lijsten 75x55cm. Tevens is het fotoboek HAVELTERZAND ter inzage en te koop.

Machiel verwondert en bewondert

Arcadis SN. 1nefArcadis SN 2 3

(Nederlands) Spreeuwen twitteren al eeuwen.

Sorry, this entry is only available in Dutch.

(Nederlands) Koekoeksjong ei uitwerpend, bijzondere foto. Trouw 5 maart 2014

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Lezing HAVELTERZAND voor de Vogelwacht Uffelte e.o., donderdag 6 februari

Met Machiel de Vos op pad door het Havelterzand

Natuurfotograaf Machiel de Vos uit Havelte bewondert de schoonheid en variatie en verwondert zich vooral over de ingewikkeldheid van de natuur. Vormen, kleuren en de samenhang in de natuur legt hij al vele jaren vast in prachtige foto’s. De Vogelwacht Uffelte e.o. organiseert op donderdag 6 februari een bijzondere avond, waarop belangstellenden werk van Machiel de Vos kunnen aanschouwen. De fotograaf geeft op deze avond (aanvang 20.00 uur) in ontmoetingscentrum De Veldkei in Havelte (Veldkamp 77) tekst en uitleg bij een serie foto’s, die hij in deze omgeving heeft genomen. Bij de lezing staat met name het Havelterzand centraal. Hij neemt de bezoekers mee op zijn ontdekkingstocht door – zoals hij het zelf omschrijft – ‘de Parel van Drenthe’ In de afgelopen tien jaar trok Machiel de Vos, zelf lid van de Vogelwacht Uffelte e.o., met zijn camera’s door de nabije omgeving. Daarbij hebben niet alleen vogels en andere dieren zijn bijzondere belangstelling. Ook heeft hij oog voor veel meer aspecten van het landschap, waarbij hij met name de stilte daarvan treffend vangt. De serie foto’s die Machiel de Vos zijn toehoorders en -kijkers deze avond voorschotelt, heeft hij gemaakt in de gebieden van het Beekdal (Wapserveense Aa, Kallenkote, Wapserveen), rond de Drentse Hoofdvaart en Oude Vaart, in Rheebruggen, Havelte, Darp, Eursinge, Havelterberg, Holtingerzand, Uffelter Binnenveld, Uffelterzand, Ooster- en Westerzand, enzovoorts. Machiel de Vos is opgegroeid in de gevarieerde natuur van de Kop van Overijssel, te midden van water, weide, bos en heide. Daar is wellicht zijn passie voor de schoonheid in de natuur ontstaan. Hij vindt fotografie een prima middel om de mensen te laten ontdekken wat er ‘dichtbij en veraf’ aan fraais is te zien. Inderdaad ook veraf, want hij reisde bijna de ganse wereld af. Een kleine greep: Antarctica, Australië, Borneo, China, de Galapagos-eilanden, India, Polen, Scandinavië, Suriname, Zuid-Afrika, Zweden. Maar op 6 februari beperkt Machiel de Vos zich in zijn fotopresentatie tot ‘dichtbij’. Op een avond in De Veldkei, die voor leden van de Vogelwacht gratis toegankelijk is. Niet-leden betalen drie euro toegangsprijs.                                       Tekst Gerard Veerkamp